<-- vorige         -- overzicht --         volgende -->

IN DE LUCHT
05/2020

Een vormonderzoek naar een ontmoetingsplek. Door te experimenteren met gips, ballonnen en lucht ontstaan er organische vormen en sculpturen.

De ontmoetingsplek is een punt in de stad van herkenning, verzameling, informatie en overzicht. De plek is van een afstand te vinden doordat deze net boven de gebouwen in de stad uitsteekt. Door de glazen constructie in het gebouw ontstaat er lucht en transparantie in de massieve vorm. De lichte kleur aan de binnenkant is een contrast met de explosieve kleuren aan de binnenkant die gebasseerd zijn op de natuur.

Ruimte 1 - Informatie - Deze ruimte bestaat uit twee lagen. Laag 1 bevat een informatiepunt, de vloer is de kaart van de stad en door de ruimte heen (aan de wanden) is informatie te vinden over de stad, grafisch verwerkt. Laag 2 is een glazen vloer waar je van boven af de plattegrond op laag 1 kan lezen.

Ruimte 2 - Verzameling - Mensen kunnen hier verzamelen, maaar ook nieuwe mensen ontmoeten. Doordat de tafels in de vorm van bubbels zijn, gaan ze sneller bij elkaar aan tafel zitten en kunnen ze met elkaar in gesprek komen. De kleuren refereren naar het gras waar de ontmoetingsplek staat. De stoelen vormen de bloemetjes in het gras.

Ruimte 3 - Overzicht - In deze ruimtes kun je genieten van het uitzicht.

Fase: schetsontwerp


Contact: info@nienketemmink.nl