<-- vorige         -- overzicht --         volgende -->

GENERATIEWONING
12/2019

Een generatiewoning geschikt voor 2 personen. Een plek waar kinderen, ouders of zorgende kunnen wonen. Gelegen op de grond van de gezinswoning.

Het huis heeft een klein oppervlak. Door de trap in het midden van de ruimte te plaatsen, zijn er verder geen muren ter afscheiding van de ruimtes te vinden. De trap vormt de scheiding tussen de ruimte en zo blijf je in contact staan met de andere ruimtes. Door de meerdere lagen en open ruimtes (fide) staat het hele huis in contact met elkaar en krijg je niet het gevoel dat de ruimtes een klein oppervlak hebben. Elke ruimte wordt optimaal gebruikt als leefruimte of opslag.

De materialen aan de gevel van het huis geven een natuurlijke strakke uitstraling. Door het hout door te laten lopen over de ramen (vaste lamellen) heb je veel lichtinval in huis, maar niet last van directe inkijk. Aan de achterkant van het huis loopt het lei van het dak door als gevelbekleding. Het grote raam biedt uitzicht op de bosrijke omgeving en haalt de natuur naar binnen.

Fase: definitief ontwerp


Contact: info@nienketemmink.nl