<-- vorige         -- overzicht --         volgende -->

HET PACT
12/2021

Een modulair long-stay hotel op het Wolvenplein te Utrecht.

Waarom staat een kantoorpand 's nachts leeg en is een hotel vaak alleen 's nachts in gebruik?
In Het Pact kan de ruimte optimaal benut worden en kan er modulair ingericht worden tussen dag en nacht invulling. Een oplossing voor de woningnood en het makkelijk delen van de werkruimte.

De wanden in het pact zijn modulair in te richten. Er kan door de slaapgast zelf gekozen worden hoe groot deze ruimte is en daarbij ook hoe duur de huur zal worden. Overdag kan de ruimte gebruikt worden als werkruimte. Dit kan makkelijk aangepast worden, door de bedden terug te klappen en de tafels uit te klappen als bureau. Door de geïsoleerde wanden bedekt met kurk, kan iedereen in een handomdraai zijn plek personaliseren.

In dit schetsontwerp zie je de verschillende mogelijkheden en scenario's die zich voor kunnen doen en hoe hierop ingespeeld kan worden.

Naast het delen van de 'eigen' ruimte, is er ook plek voor ontmoeting in de algemene ruimte. Mensen kunnen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek en elkaar inspireren. Waarbij de doorkijk in de centrale hal een voorziening is om te zitten en nieuwsgierig gemaakt te worden naar wat er nog meer te ontdekken is.

Contact: info@nienketemmink.nl